تالیفیه

داستان های کوتاه و عبرت های بلند

تالیفیه

داستان های کوتاه و عبرت های بلند

تالیفیه

اینجا مطالبی را می آورم که نوعا نوشته خودم نیستند ولی به نظرم زیبا رسیدند وحیفم آمد شما را در خواندنش شریک نکنم امیدوارم لذت ببرید.

طبقه بندی موضوعی
آخرین مطالب

چهار اشتباه

شنبه, ۱۷ مهر ۱۳۹۵، ۰۱:۳۲ ب.ظ

چهار اشتباه رائج در مورد واقعه کربلا


اشتباه اول: اوج عزاداری امام حسین(ع) ده روز اول ماه محرم الحرام است. بین سخنرانان و مداحان، مشهور است که هر شب را به یکی از شهدای کربلا اختصاص دهند؛ مثلاً شب سوم برای حضرت رقیه و شب هفتم را برای حضرت علی اصغر(ع) سوگواری می کنند و تاسوعا را نیز به حضرت عباس(ع) اختصاص می دهند. همین قرار داد بین مداحان و منبری ها باعث شده است که عده ای گمان کنند، حضرت رقیه روز سوم محرم به شهادت رسیده است و از همه بدتر اینکه گمان می کنندحضرت ابالفضل(ع) در روز تاسوعا به شهادت رسیده است.


اما حقیقت این است که تمام شهدای کربلا در روز عاشورا به شهادت رسیده اند و حضرات اباالفضل، علی اکبر و علی اصغر همه قبل از امام حسین(ع) و در روز عاشورا در پیکار با سپاه عمر سعد کشته شده اند. حضرت رقیه(س) نیز پس از شهادت پدرش در شام از دنیا رفته است.

اشتباه دوم: باور عمومی این است که حضرت حسین بن علی(ع) و اهل بیت و اصحابش سه شبانه روز آب ننوشیدند و سپس تشنه کام به مقابله با دشمن رفته اند؛ اما حقیقت این است که عمر سعد سه روز قبل از عاشورا عمروبن حجاج را با پانصد سوار فرستاد تا کنار شریعه فرود آیند و میان یاران حسین و آب فاصله اندازند. اما این به این معنی نیست که هیچ ذخیره آبی در خیمه ها نبوده است.


در کتاب ارشاد نوشته شیخ مفید(ره) آمده است: « در شب عاشورا زینب...دست بر گریبان برده...و بیهوش بر زمین افتاد. حسین(ع) برخاسته آب بر روی خواهر پاشید و...» این نقل معتبر نشان می دهد که تا شب عاشورا هنوز آب در خیمه ها بوده واصل تشنه کامی به روز عاشورا، گرمی هوا و شدت مبارزه مربوط است.


شیخ عباس قمی(ره) در منتهی الامال می گوید: «شب عاشورا امام حسین(ع)، حضرت علی اکبر(ع)را با سی سوار و بیست پیاده فرستاد که چند مشک آب آورند و اهل بیت و اصحاب خود را فرمود که از این آب بیاشامید، آخر توشه شماست و وضو بسازید و غسل کنید.»


اشتباه سوم: یکی از معروف ترین تحریف ها ماجرای حضرت لیلی مادر حضرت علی اکبر(ع) است وچه روضه ها که در این زمینه خوانده نمی شود؛ در روضه ها ذکر می شود که حضرت علی اکبر قبل از رفتن به میدان با مادرش چه نجواهایی می کرد، یا اینکه حضرت لیلی در خیمه ها رفته و در آنجا دعا کرده که خداوند حضرت علی اکبر را سالم برگرداند که متأسفانه این موضوع محور بعضی تعزیه ها نیز شده است.


اما حقیقت این است که اصلاً لیلایی در کربلا نبوده است؛ البته لیلی مادر حضرت علی اکبر(ع) هست؛ اما حتی یک مورخ هم به حضور آن حضرت در کربلا و روز عاشورا گواهی نمی دهد. 


اشتباه چهارم: مطلب بعدی مربوط به حضرت علی اکبر(ع) این است که آن حضرت قبل از رفتن به معرکه جنگ از پدر رخصت خواست و آن حضرت اذن میدان نداده اند و مثلاً فرموده اند که تو هنوز جوانی و حیف است که از دست بروی و چه اشعار و تعزیه ها که پیرامون آن نساخته ایم؛ اما حقیقت این است که تمام مورخین نوشته اند، هر کس از امام حسین(ع) اذن میدان می خواست، اگر می شد حضرت برایشان عذری می آورد ولی در مورد جناب علی اکبر گفته اند: «فاستأذن اباه،فأذن له» یعنی تا اجازه خواست گفت برو.


استاد شهید مرتضی مطهری(رحمة الله علیه)

کتاب:حماسه حسینی، جلد۱



نظرات (۱۷)

  • ωـاره بانـפּ
  • واقعا عالی بود

    واقعا بعضی هاشو خود من نمیدونستم

    ممنونم اجرتون با خود امام حسین

    التماس دعا
    اشتباه سوم خیلی رایجه که بعضی ها حتی فکر میکنن از 3 یا 6 روز قبل اب نداشتن در حالی که در جای دیگه با منبع موثق تر شنیدم که گفتن حتی شب عاشورا غسل شهادت هم کردن و اب تا شب عاشورا بود.
    مطلب جالبی و مفیدی بود
    ممنونم
    یاعلی
    بله این اشتباهات خیلی رایجه
    کتاب لهوف را پیشنهاد میکنم...
    وای واااقعاا؟!!!
    خیلییی برای من عجیبه اخه یک عمره دارن اشتباه ب خوردم میدن پس؟!!!
    ممنون
    من اینو مینویسم ببرم به استادم نشون بدم با اجازه
  • ....مسعود ....
  • احسنت درسته
  • حامد عبدالهی
  • واقعا نمیدونستم
    ممنون از شفاف سازی شما
    واقعا عالی
    استفاده کردیم
    ممنون
  • میثم علی زلفی
  • تشکر
  • یحیی پروین
  • احسنت
  • مــ. مشرقی
  • ممنون از مطلب تون.
    واقعا من خودم تو یه مورد به شک افتاده بودم! که بعدا متوجه شدم.
    متن کاملا صحت داره ممنون از مطالب عالیتون
    پاسخ:
    عجب !!!
    یعنی فکر کردین بنده مطالب ناصحیح می گذارم اون هم راجع به اهل بیت علیهم السلام

    البته این روحیه کاوش گریتون ستودنیه
    احسنت
    ممنون ازیادآوری قشنگتون
    سلام
    احسنت برادر
    و رحمت به روح شهید بزرگوار، مطهری
  • بانو ایرانی
  • پارسال یه فرصتی شد که با متون تعزیه آشنا بشم. به حدی ایراد داره و به حدی غلطه که کسی که کمی تاریخ بدونه، عصبی می شه و نمی تونه این رو تحمل کنه. متاسفانه مسئولین تعزیه هم حاضر نیستن این اشعار و وقایع رو مطابق تاریخ کنن!
    در حالیکه خیلی اتفاقهای واقعی در تاریخ هست که اگر اونها رو استفاده کنیم، دردناکک تر میشه اما متاسفانه...
    مثلا اینکه امام، دور خیمه ها خندق کنده بودن و توش آتش درست کرده بودند و همین امر، اگر چه باعث شد حرامیانی که می خواستن برای خاتمه دادن جنگ، همون صبح کربلا، از پشت خیام حمله کنند، موفق نشن و امنیت زنان و بچه ها حفظ شد، اما گرمای هوا و تشنگی رو خیلی زیادتر کرده بود.
    حتی تصور این هرم آتش، سوزناکه
    خوب چیزی که به ذهنم راجع به اشتباه اول میاد اینه که فکر می کنم در گذشته مراسم خیلی خاص همان تعزیه بوده! و تعزیه خوان ها هر شب یک شهیدی را تعزیه اش را اجرا می کردند. تا اینکه روز عاشورا نوبت به ارباب برسد و..
    فکر می کنم یکی از دلایل این ده شب این شد که اینطور باب شد و تا الان ادامه یافت..

    چه جمله بندی های ناقصی نوشتم. ببخشید
    پاسخ:
    این روزها را ظاهرا به حاج مرزوق علیه رحمت الله منسوب می کنند
  • فرناز فرزان
  • خیلی عالی بود
    ممنون
    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    تجدید کد امنیتی